MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

De 8 meest gemaakte interieur fouten :

De meest gemaakte fouten bij het kiezen van de juiste kleur voor je interieur.

1. De nieuwe verfkleur wordt gekocht in een bouwmarkt:

Of in winkel met onecht licht. Of veelte helder tl licht. Een kleur komt in een winkel heel anders tot zijn recht dan in je eigen woning. Door de kleur te kiezen in je eigen interieur zul je merken dat de wanden, meubelen, vloer, plafonds, ramen en het invallende licht, maar ook tapijt, of de kleur van een bestaande kast enorm van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat van de kleur verf.

2. Een te kleine kleuren staal gebruiken:

De meeste bouwmarkten leveren een heel klein kleuren staal. Een te kleine kleuren staal geeft natuurlijk niet weer hoe het uiteindelijke resultaat zal worden. Om deze interieur fouten te voorkomen zijn er gelukkig ook proefmonsters te koop. Door een of twee proefmonsters aan te brengen kunt u veel beter bepalen hoe de kleur uiteindelijk zal uitvallen in uw woning. Wilt u dat niet op uw muur aanbrengen dan kunt u ook een groot stuk karton gebruiken of een vel A4 papier , dit laten drogen en met een plakbandje op uw muur bevestigen. Laat dit een paar dagen hangen, zodat u kunt wennen aan de nieuwe kleur ook op verschillende tijden van de dag, en verschillende soorten licht inval.

3. Nieuwe meubels of tapijt aanschaffen:

Nieuwe meubels, tapijt of nieuwe kasten? Denk dan van te voren goed na over de kleur, en ga na of ook hier stalen of foto’s van kunnen worden gemaakt of geleverd. Tapijt of zeil? ook dan kunt u aan uw leverancier vragen of u een staal of een stukje mee mag nemen naar uw woning. Dit is een heel normale vraag, en vaak kunt u een staal permanent meenemen of deze een paar dagen lenen. De verfkleur is makkelijker te kiezen dan de kleur van uw gewenste meubelen, maar wel vooraf. Achteraf de meubels opzij schuiven om ‘even’ opnieuw de wanden te verven, is natuurlijk buiten gewoon zonde. Het van te voren goed nadenken en een interieur plan maken of een zogenoemd “Mood board” een stuk karton met foto’s van de door u gewenste meubels, vloerbedekking en gordijnen is echt niet gek, u ‘moet’ er immers jaren tegenaan kijken en er met plezier in leven.

4. Niet alle kleuren grijs zijn grijs:

En niet alle kleuren blauw zijn blauw. Dat klinkt natuurlijk heel logisch, toch is dit vaak de gedachte waarop een keuze wordt gemaakt. “Ach doe maar ‘licht grijs’! ” En zo werkt het uiteraard niet. Neem even de tijd om goed na te denken wat u echt wil. Bekijk wat woon magazines, gebruik wat stalen, zet wat kleuren stalen op de muur, en hou rekening met de licht inval. Heeft u een woning of een kamer een kamer op het zuiden? Dan is wit met een vleugje blauw een verstandige keuze. Het je een kamer op het noorden dan is wit met een vleugje rood een veel beter idee omdat dit een veel warmer effect geeft.

5. Sommige mensen willen een complete verandering:

Een geheel nieuwe start, lekker even buiten je comfort zone, even ‘out of the box’ denken, en dat is natuurlijk helemaal goed. Heerlijk zo even omdenken, een nieuw begin, en een nieuwe kleur. Wij van Schildersbedrijf de Bruin zijn de laatste die deze feestvreugde willen onderdrukken. Toch raden we aan om dit gedoseerd te doen. Een felrode muur is natuurlijk te gek, maar kies voor een kleuren staal, laat deze een paar dagen zitten, en kies er dan bijvoorbeeld voor om één muur door ons te laten verven, in plaats van direct de hele woning of kamer. Overigens is het een beetje uit je comfort zone gaan op zich natuurlijk helemaal geen slecht idee, …even een olijf groene hal, een kobalt blauwe gang? Is natuurlijk wel weer even heel wat anders. Laat ons u helpen met het bepalen van de juiste kleuren waaier.

6. Bij een kleine ruimte zoals een hal of toilet:

Dan kan een donkere overigens heel goed. Houdt hierbij wel rekening met daglicht en/of kunst licht. Ben je van plan om andere verlichting op te hangen of te monteren? Denk dan goed na dat verlichting van grote invloed is op de kleur.

7 . Niet de juiste kwaliteit verf gebruiken:

Schildersbedrijf de Bruin gebruikt alleen Sigma en Sikkens muurverf. Dit heeft een reden, deze merken zijn namelijk niet alleen maar bekende merken. Sigma en Sikkens zijn professionele hoogwaardige verfproducten, die simpelweg beter en makkelijker zijn aan te brengen, kleurecht zijn en ook blijven, ook na jaren, eenvoudiger zijn te reinigen, en ook achteraf plaatselijk zijn bij te werken zonder kleur verschil, en het meest belangrijk echt mooi zijn en dat ook jarenlang blijft.

8. Wit is niet saai:

Wit is er in heel veel verschillende kleur nuances, een vleugje vanille, een tintje abrikoos? Maar ook de normale witte RAL kleuren zorgen altijd voor een frisse uitstraling. En hoe lichter de verf hoe besmettelijker gaat ook niet helemaal op, want wij hebben zeer goed te reinigen verfsoorten. Even een doekje erlangs en uw muur is weer als nieuw.

Ook geïnteresseerd in de kleur mogelijkheden ? Bel of Mail Schildersbedrijf de Bruin uit Schiedam voor een vrijblijvend advies of prijsopgave.

Misschien vind je dit ook leuk ...