MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

Gipswanden en Isolatie

Het plaatsen van gipswanden of plafonds op zolders, badkamers, slaapkamers. Het kan allemaal. Het aanbrengen van een folie en isolatielaag hoort daar bij. Gipsplaten zijn relatief goedkoop en snel en goed te verwerken. De afwerking doen wij met gaasband en gips wat zorgt voor een scheurvrije afwerking. Daarna kunnen wij de gipswand afwerken met glasvezelbehang en tenslotte in iedere gewenste kleur brengen. Ook als voorbereiding voor tegelwerk in keukens en badkamers is een (speciale) gipsplaat ideaal.

Voorbeelden:

Behandeling met gipsplaten :

Zolders zijn vaak koud en slecht geïsoleerd. Hierdoor wordt veel warmte verloren via het dak. Isolatie van de zolder is dan natuurlijk een goed idee. Als er houten draagbalken lopen over de schuine kanten, kunnen we deze in het zicht laten voor karakter of deze gronden en aflakken of deze helemaal strak wegwerken voor een modernere look. 

Het isoleren van een zolder merkt u direct in de portemonnee, omdat de stookkosten omhoog gaan bij slechte isolatie…….

Fred de Bruin

Ook besparen?

Het isoleren en afwerken van de zolder merkt u direct in de portemonnee omdat de stookkosten omhoog gaan bij slechte isolatie. Warmte stijgt immers en vlucht via het dak, en dit betekent echt veel hogere stook kosten tot wel 40% meer. Daarnaast zorgt een goed geïsoleerde zolder ook voor reductie in omgevingsgeluid zoals wind, regen of hagel, verkeersoverlast en vliegtuigen. Ook in de zomer is uw zolder isoleren dan ook een goed idee. De warmte van de zon kan niet goed meer naar binnen en het blijft heerlijk koel op de zolder. Kortom een goed geïsoleerde zolder is een lekkere zolder. Naast besparing van stookkosten en geluidsreductie wil het oog ook wat natuurlijk, zo’n strak afgewerkte zolder is dan ook ideaal als werkkamer, of als slaapkamer.