MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

Behandelen van Houtrot

Specialist in de behandeling van houtrot.

Houtrot is een groot probleem, zeker bij de vele oudere en klassieke woningen die we onder andere in Schiedam , Vlaardingen en Rotterdam vinden. De oorzaak van houtrot is meestal achterstalling onderhoud, bijvoorbeeld omdat de verf is gaan scheuren of poreus is geworden waardoor vocht en water in het hout kan dringen. Het grote nadeel van houtrot is dat het aangetaste hout, werkt als een soort spons. Het aangepaste hout houdt namelijk nog meer vocht en schimmel vast waardoor deuren en kozijnen nog sneller verrotten. Het behandelen van houtrot is onze specialiteit.

Materialen

Een goede behandeling van houtrot :

Een goede behandeling van houtrot is niet even snel er overheen verven, of opvullen met plamuur. Plamuur bijvoorbeeld ‘ademt’ niet en isoleert de aantasting waardoor het probleem alleen maar groter wordt. Dit merkt u pas na enkele maanden. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van houtrot. Als eerste verwijderen het rotte hout in zijn geheel, en laten het hout dan eerst goed drogen. Vervolgens brengen wij een speciale vochtwerende coating aan, en als deze is uitgehard brengen wij een speciaal hechtmiddel aan. Hierna brengen we een vulmiddel aan, welke zich gedraagt als normaal hout. Tot slot schuren wij het hout en de vuller glad zodat er geen verschil meer is te zien. Als laatste brengen wij een hecht primer, en grond verf aan, waarna we het kozijn of deur aflakken met professionele (SIGMA) lak. Uw houtwerk is dan weer als nieuw en staat weer garant voor jarenlang woon plezier.

Bij het behandelen van houtrot gaat het niet alleen om wat je ziet, het gaat er juist om wat je niet ziet

Fred de Bruin, Schildersbedrijf de Bruin Schiedam

Meer weten?

Is het hout van uw woning aangetast, of wilt u juist weten of dit het geval is?

Vraag ons dan gerust om een vrijblijvend advies voor het behandelen van houtrot. Wij controleren uw woning of bedrijfspand en stellen aan de hand van deze schouwing een behandelplan op, en een duidelijk kostenoverzicht. Buitengewoon belangrijk is het om bij de behandeling van houtrot onderscheid te maken tussen een optische ‘snelle’ behandeling en een kwalitatieve houtrot behandeling. Alleen bij een lokaal werkend, ervaren schildersbedrijf gericht op een vast klantenbestand en kwaliteit zoals Schildersbedrijf de Bruin bent u verzekerd van een goed en langdurig mooi resultaat.

Schildersbedrijf de Bruin Schiedam specialist in het behandelen van houtrot – SCHIEDAM | VLAARDINGEN | ROTTERDAM e.o.