MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

Aanbrengen Coating

Beton is poreus. Om deze reden heeft ook een betonnen vloer of wand bescherming nodig. Zonder gebruik van een juiste coating absorbeert een betonnen vloer of wand water, zout, zuur en mineralen. Hierdoor wordt de vloer of wand lelijk en kan groen uitslaan. In extreme gevallen kan beton zelfs afbreken. Meestal is er staal verwerkt in beton en dat kan bij binnendringend vocht zorgen voor roest. Betoncoating is dan een goede oplossing omdat de minuscule gaatjes in het beton worden gedicht. De verflaag werkt dan als een barrière tegen het binnendringend vocht en andere schadelijke invloeden. Uiteraard kan betoncoating ook gebruikt worden om de ondergrond te verfraaien. Of er voor zorgen dat deze makkelijker is te reinigen en hierdoor ook de veiligheid wordt bevorderd.

Voorbeelden:

De mogelijkheden:

In principe kan coating op ieder betonnen oppervlakte worden aangebracht, Denk hierbij aan (parkeer) garages of garage boxen. Naast een prachtige uitstraling zorgt betoncoating er ook voor dat olie, koelvloeistof, bandenzwart niet kan binnendringen in het beton. Hierdoor is de vloer simpelweg fraaier en zoals gezegd eenvoudiger te reinigen. Vanwege zijn slijtvastheid is beton coating ook geschikt voor het aanbrengen van aanwijs tekens op een wand of voor het aanwijzen van een looprichting op vloer oppervlaktes.

Een goede betoncoating beschermd en verfraaid uw betonnen object, en is er in vele soorten en kleuren.

Schildersbedrijf de Bruin

Soorten beton coating:

Er zijn veel verschillende soorten coating zoals bijvoorbeeld Epoxy betoncoating en Polyurehaan coating. Dit zijn beiden twee componenten coatings. Het voordeel hiervan is dat die sneller hard worden en meer slijtvast zijn. Maar er bestaan ook één component betoncoatings, of met een antislip werking. Sommige zijn juist weer extra snel drogend. Zo ziet u dat er voor iedere vraag wel een oplossing is. Wij kunnen u altijd informeren en adviseren over de mogelijkheden.

Voorbereiding voor het beton coaten door een van de schilders van Schilderbedrijf de Bruin.