MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

Trappen verven

Onlangs kregen wij een mooie opdracht : Graag de trappen verven van de passage in Schiedam. Bijna alle Schiedammers kennen de passage natuurlijk wel. De passage is een overdekte winkelgalerij tussen het Broersvest en het Broersveld in Schiedam.

De houten trappen waren door de vele bezoekers flink versleten, en konden wel een opfrisbeurt gebruiken. Als eerste stap in het proces hebben wij een inspectie uitgevoerd van het hout. Hoe ziet het houtwerk eruit? welke houtsoort is er gebruikt? enzovoort, want alleen zo kunnen wij goed bepalen welke behandeling in dit geval het beste past.

Vervolgens hebben wij de ruimtes goed afgeplakt met folie en er voor gezorgd dat deze niet meer kon worden belopen. Hierna is de ruimte goed geventileerd. Hierop is de trap geheel gereinigd en ontvet, en hebben wij de trap en treden geheel kaal geschuurd, zowel aan de bovenkant als aan de onderkant en de zijkanten. Hierna hebben wij een transparante hecht primer aan gebracht, deze zorgt er primair voor dat de verflaag straks goed zal hechten, maar ook worden kleine haarscheurtjes zo gevuld.

2 componenten lak

Omdat deze trap zo vaak wordt belopen hebben we gekozen voor een zeer slijtvaste lak op 2 componenten basis. Hierbij hebben wij nadrukkelijke aandacht gegeven aan het esthetische en gekozen voor een zijde matte transparante verf maar wel met anti slip eigenschap, zodat de bezoekers niet worden verrast door een gladde trap. Hierbij hebben we er ook rekening mee gehouden dat de trap vochtig kan worden omdat als het regent bezoekers met natte schoenen nu eenmaal ook naar boven of beneden willen.

Klik op de foto’s voor een vergroting.

Uiteraard werken wij bij trappen verven en het het afwerken altijd van boven naar beneden zodat iedere trede nog even apart kan worden gecontroleerd alvorens wij het twee componenten lak systeem aanbrengen. De trap moet daarna minimaal 2 uur drogen en mag uiteraard dan niet worden belopen. Voor het aanbrengen van de lak worden kwasten en een 9 mm microvezelroller gebruikt. Hierbij verdelen wij de lak gelijkmatig en zodat plasvorming of grote verschillen in dikte worden voorkomen.

Deze trap heeft uiteindelijk in een nacht 3 volle lagen lak gekregen zodat wij een goede, langdurige bescherming kunnen garanderen, en de trap eenvoudig kan worden gereinigd. De trappen van de passage in Schiedam zijn nu weer tip top in orde en goed voor een jarenlang mooie uitstraling.

Ook uw trappen, houtwerk van uw woning of bedrijfspand laten opfrissen?

Ook geïnteresseerd in het laten uitvoeren van het binnenschilderswerk voor uw woning of uw bedrijf, object? Dan bent u nu op de juiste plek aangeland. Schildersbedrijf de Bruin uit Schiedam voert uw opdracht uit exact zoals u dat wenst. In verband met uw openingstijden kunnen wij u volledig ontzorgen door onze werkzaamheden sávonds of s’nachts uit te voeren. Zo worden uw bedrijfsactiviteiten niet gestoord en ondervinden uw klanten geen last.

De trappen van de Passage in Schiedam nu weer al nieuw !
Schildersbedrijf de Bruin Schiedam de specialist voor binnenschilderswerk in SCHIEDAM | VLAARDINGEN | ROTTERDAM

Misschien vind je dit ook leuk ...