MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

Bijzondere Muurverf

Deze klant wilde iets aparts en de wanden van het huis in een bijzondere muurverf en aparte kleuren afgewerkt zien. In overleg hebben wij een bijzondere verf gebruikt. Namelijk van Farrow & Ball. Deze watergedragen verf geeft een extreem matte afwerking waardoor het dag of kunst licht iedere keer voor een bijzondere reflectie zorgt.

Deze zeer bijzondere muurverf wordt door Farrow & Ball “Dead Flat®” genoemd. Deze verf is geschikt voor meerdere oppervlakken,
indrukwekkend duurzaam en volgens de maker de meest matte afwerking tot nu toe. Dead Flat® aangebracht over muren, houtwerk en metaal, zorgt voor een moeiteloze transformatie van de hele kamer met slechts één behandeling. De ultra matte look maakt de natuurlijke rijke kleuren nog rijker, terwijl de schrobbare, slijtvaste afwerking meer dan geschikt voor intensief gebruik

Volgens Farrow & Ball zelf zijn er 5 redenen om te kiezen voor deze verf:

1. Unieke Pigmenten

Er worden twaalf exclusieve pigmenten gebruikt, allemaal specifiek geselecteerd op hun kleurintensiteit. Door dezelfde pigmenten te gebruiken om elke kleur in het kleuren palet te maken, kunnen deze kleur tinten moeiteloos worden gecombineerd. Hierdoor wordt het voor de gebruiker gemakkelijker om een ​​samenhangend kleurenschema samen te stellen.

2. Deskundige Kleurcreatie

Farrow & Ball gebruikt een precieze mix van verschillende pigmenten. Hierdoor worden kleuren gecreëerd die je kent en waar je van houdt. Deze balans is zorgvuldig gemaakt en gecontroleerd door vak experts om er zeker van te zijn dat elk blik precies de kleur heeft. Wanneer een nieuwe verftint wordt ontworpen, is ook precies bekend welke bijzondere ‘look en feel’ hiermee moet worden bereikt. In het kleurenlaboratorium wordt de kleur getest, verfijnd en geperfectioneerd. Dit gebeurd om er zeker van te zijn dat het precies is zoals het bedoeld is. Dit proces neemt 18 maanden per kleur in beslag.

3. Unieke afwerkingen

De vraag ‘Kunt u de kleuren van Farrow & Ball matchen?’ Dan mist u al het andere dat in het blik gaat om industriebepalende afwerkingen te maken. Farrow & Ball verpakt deze verf met hoogwaardige mineralen, pigmenten en hars die de dekking verbeteren. (waarbij Farrow & Ball een veel hoger aandeel gebruikt dan veel andere merken) Hierdoor ontstaat een uitzonderlijke basis om de juiste kleur toe te voegen. Het gehele assortiment is 100% op waterbasis, reukarm en beoordeeld met A+ voor binnenluchtkwaliteit met sporen van zeer lage of ook wel minimale VOC’s.

4. Ongeëvenaarde inzet voor kwaliteit

De fabriek is toegewijd aan het perfectioneren van de kunst van het schilderen. Voor deze bijzondere muurverf wordt uiterst ingrediënten van de hoogste kwaliteit, nauwkeurige formules en toonaangevende technologie gebruikt om hoogwaardige verf voor elk project te creëren. Farrow & Ball verfijnt voortdurend hun verf en het proces en streven naar een nog betere dekking, nog duurzamere resultaten en een nog eenvoudigere toepassing. Elk verfblik ondergaat negen kwaliteitscontroles voordat het onze productielocatie verlaat. Zij hebben zelfs zulke hoge verwachtingen dat de nauwkeurigheid van hun tests hoger is dan de gebruikelijke industriestandaard.

5. Farrow & Ball verf wordt gemaakt in Dorset, Engeland

Een laatste dat deze verf speciaal maakt, is dat elk blik Farrow & Ball-verf met de hand wordt gemaakt door een team in Dorset, Engeland. Zoals het altijd is geweest sinds Farrow & Ball in 1946 begon. De oprichters, John en Peggy Farrow en Richard en Ena Rose Ball, wilden na de Tweede Wereldoorlog een leven voor zichzelf en hun families opbouwen. Dit wilden zij doen door de allerbeste verf te maken die op de markt verkrijgbaar was. De huidige familieleden zetten hun missie voort op een manier waarvan zij denken dat ze er trots op zouden zijn. Elk blikje Farrow & Ball is 75 jaar in de maak, met een verhaal en persoonlijk tintje dat je nergens anders vindt.

BRON : https://www.farrow-ball.com

Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden op het gebied van bijzondere kleuren of bijzondere muurverf?

Neemt u dan CONTACT op met Schildersbedrijf de Bruin SCHIEDAM | VLAARDINGEN | ROTTERDAM

Misschien vind je dit ook leuk ...