MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

Klassieke Panden

Het verfwerk van deze panden hebben wij recent vernieuwd. En u ziet dan ook direct het resultaat als wij van Schildersbedrijf de Bruin zijn langs geweest. Het schilderwerk van oude klassieke panden vinden wij een van de leukste soorten klussen om te doen. Want ook voor ons als schildersbedrijf is een mooi opgeknapt en strak in de lak uitziende klassieke woning een lust voor het oog.

Daarnaast is een goed geverfd pand een goede reclame omdat de meeste van onze klanten zich in de cirkel Schiedam, Rotterdam, Vlaardingen en omstreken bevinden hechten wij dan ook grote waarde aan een zeer tevreden klanten kring.

Eerst hebben wij deze panden grondig gereinigd. Daarna geschuurd, weer gereinigd, gegrond, geschuurd, weer gereinigd en ten slotte 2 x afgelakt.

Natuurlijk hebben wij niet alles in de hand zoals het weer, maar wij zorgen wel voor de juiste omstandigheden, de juiste professionele verfproducten, de juiste vakkennis, en natuurlijk de juiste instelling en enthousiasme. Want laten we eerlijk zijn panden zoals deze moeten nu eenmaal gekoesterd worden.

Bij klassieke vooroorlogse objecten is vaak een goedkopere houtsoort gebruikt zoals vuren. Dat is helemaal niet erg, maar om een jarenlange bescherming te kunnen garanderen is een goed verfproduct wel een vereiste.
Wij gebruiken uiterst professionele verfsoorten zoals Sigma S2U Allure Gloss of Sikkens XD High Gloss. Uiteraard in de klassieke kleuren die u als klant wenst maar welke ook recht doen aan uw klassieke object.

Ontvetten:

Naast een goede reiniging is ook het ontvetten erg belangrijk, dit zorgt voor een goede langdurige hechting van de verf. Meestal gebruiken wij hiervoor een goede verfreiniger zoals St Marc.
Het goed ontvetten is echt een noodzaak omdat op oude verflagen altijd roet aanwezig is. Roet komt op het oude schilderwerk voor en is onontkoombaar omdat dit afkomstig is van auto’s en industrie.

Indien het hout beschadigd is, is het plamuren noodzakelijk, wij proberen zo min mogelijk te plamuren omdat plamuur niet dezelfde goede vocht afvoerende of vochtregulerende eigenschappen heeft als een professionele verfsoort. Als we plamuren dan doen wij dat in kleine dunne lagen en meerdere keren. Dit voorkomt scheuren wat weer belangrijk is voor het tegengaan van binnendringend vocht.

De randen tussen het houtwerk en het steen worden door ons (indien de klant dat wil) gekit met een acrylaat kit, waarbij wij wel op zo’n manier kitten, dat het vocht een kans krijgt om te worden afgevoerd. Helemaal afsluiten van deze ruimtes doen we bewust niet.

Hopelijk heeft u een beetje idee, dat wij uw klassieke pand met liefde kunnen behandelen, zodat een jarenlange en duurzame bescherming wordt geborgd.

Geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan alstublieft contact met ons op, zodat uw woning er weer jaren tegen aan kan.

Schildersbedrijf de Bruin uw specialist voor buitenschilderswerk van klassieke panden :

SCHIEDAM | VLAARDINGEN | ROTTERDAM e.o.

Misschien vind je dit ook leuk ...