MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

Stopverf of Kit?

Toupret stopverf

Wist u dat een kwalitatieve stopverf erg belangrijk is voor het behoud van uw kozijnen ? Wij van Schildersbedrijf de Bruin gebruiken altijd het beste product wat er is, namelijk Toupret van Sigma Coatings. Dit product is op basis van lijnolie en verkrijgbaar in wit of bruin en is een van de meest professionele stopverf die er is voor enkele beglazing. Dit type stopverf is een soepel vulmiddel voor kleine gaatjes in voorbehandeld hout, is gemakkelijk aan te brengen en te verwerken. Blijft soepel en barst niet. Waarom is dit belangrijk? Omdat vocht en micro organismen niet in de ruimtes tussen het glas en het kozijn kunnen dringen. Geen vocht in uw kozijn betekent dat ook het schilderwerk langer mooi blijft en uw kozijn beter beschermd.

Wat is stopverf?

Stopverf is product die voornamelijk bij klassieke panden en monumentaal glas wordt gebruikt voor een klassieke uitstraling te krijgen of houden van uw woning of pand. 

Zoals de naam al doet vermoeden is stopverf een dikke pasta-achtige substantie voor het stoppen van gaten, kieren en scheuren in het houtwerk tussen de glazen ruiten en de glassponning. Stopverf heeft als eigenschap dat het langzaam droogt en licht flexibel blijft waardoor het ‘blijvend’ dichtende eigenschappen heeft.

Kit:

Zoals gezegd stopverf is een klassiek product wat ook al jaren meegaat. Fabrikanten hebben stopverf doorontwikkeld en hebben nieuwe producten op de markt gebracht wat ook als ‘stopverf vervanger’ kan worden beschouwd. Stopverf vervangers kent u vast als waterdichte, acrylaat of siliconen kit. Deze kit soorten worden tegenwoordig veel meer gebruikt dan traditionele stopverf.

De voordelen van deze kitten ten opzichte van stopverf zijn bijvoorbeeld dat het ook gebruikt kan worden bij andere soorten glas, zoals dubbel glas terwijl stopverf alleen bij enkelglas gebruikt kan worden, en dan zelfs alleen voor kleinere ruiten tot ongeveer een halve vierkante meter per ruit.

Voordelen van kit :

 • Goedkoper
 • Droogt sneller
 • Makkelijker aan te brengen
 • Duurzamer
 • Voor meerdere glassoorten geschikt
 • Modernere techniek en meer doorontwikkeld
 • In meerdere kleuren (of transparant) verkrijgbaar
 • Blijft nog langer flexibel

Nadelen van kit:

 • Kan schimmelvorming optreden
 • veel gereedschap nodig en moeilijker goed bij te werken

Voordelen stopverf:

 • Beter te corrigeren na aanbrengen of bij te werken
 • Alleen een stopverf mes nodig (en een vaste hand)
 • Origineel of Klassiek bij gebruik in klassieke panden

Nadelen:

 • Langere droogtijd
 • Iets duurder
 • Alleen bij enkel glas te gebruiken

Welk product is het beste?

Dat is lastig te bepalen, op basis van kosten, gemak en duurzaamheid zou kit het winnen van stopverf, toch willen veel van onze klanten stopverf om de klassieke uitstraling van hun pand te borgen. Laat ons u vrijblijvend informeren over het beste product voor uw specifiek wens. Wij hebben product kennis, en weten precies in welke situatie u het beste stopverf of een stopverf vervanger kunt gebruiken…..in iedere situatie:

Klik op de foto’s voor een vergroting.

Misschien vind je dit ook leuk ...