MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

Glas in Lood kozijnen

Voor een klant in Schiedam West hebben wij de Glas in Lood kozijnen (en deuren) behandeld. Bij dergelijke oude (maar o zo mooie) panden met glas in lood ramen is het vaak wat lastiger om exact de juiste kleur te achterhalen. Dit doen wij door eerst een klein monster te nemen van de verf op de kozijnen die moeten worden geschilderd. Vervolgens laten wij dit monster eerst testen door een van onze verf leveranciers. Hierdoor zijn wij er zeker van dat wij u, al voor aanvang van het schilderen van de kozijnen, ramen en deuren een aanpak op maat aan kunnen bieden met de juiste producten en kleurstelling.

Is er sprake van een bepaalde dikte van de eerder aangebrachte verflagen? Dan bekijken wij of de kozijnen kunnen worden opgeschuurd of dat de oude verflaag eerst volledig moet worden verwijderd. Beide methodes hebben voor en nadelen. zo is het licht opschuren sneller en dus goedkoper maar als de oude verflagen ernstig zijn beschadigd of poreus zijn geworden dan kan beter gekozen worden voor het verwijderen van deze oude verflagen. Zoals gezegd, aan de hand van een analyse geven wij een advies en uitleg over de voor en nadelen. Uiteraard gaat dit altijd in nauw overleg met u als opdrachtgever.

Klik op de foto’s voor een vergroting.

De juiste behandeling :

Een raam of kozijn waar je jarenlang plezier aan kunt beleven vereist de juiste voorbehandeling en natuurlijk een schone en vetvrije ondergrond. Binnenraam kozijnen schilderen wij altijd bij voorkeur met een watergedragen verf, deze verf bevat veel minder schadelijke stoffen. Buitenkozijnen behandelen wij juist weer bij voorkeur met alkyd-harsverf zoals Sigma S2U Allure Gloss. Deze verf is een product op terpentine basis en veel beter bestand tegen de Nederlandse weersinvloeden.

Vanwege de goede koudedroging is de Sigma S2U Allure Gloss bij uitstek geschikt voor een 4-seizoenen onderhoud. De hoogwaardige glanslak van Sigma voor buiten is gemakkelijk te verwerken bij temperaturen van 0°C tot 30°C. Door de minimale blaasvormig op de houtnerven en de soepele verwerking is het met de Sigma Allure Gloss eenvoudig om de juiste laagdikte aan te brengen.

Hierdoor ontstaat er een prachtige bolle glans die uitstekend bestand is tegen weersinvloeden, en garandeert weer jarenlang een mooi resultaat.

SCHILDERSBEDRIJF DE BRUIN SCHIEDAM : Gebouw onderhoud van klassieke tot moderne panden.

Misschien vind je dit ook leuk ...