MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

Waterdichte Kit

Strak geschilderde ramen voorzien van een waterdichte kitlaag

Het aanbrengen van een goede waterdichte kit laag is essentieel voor het behoud van uw houten kozijnen, door een goede elastische overschilderbare kit laag aan te brengen blijft het vocht uit uw houtwerk en kan houtrot en dus een dure reparatie worden voorkomen. Zodra de kit loslaat is het direct tijd om actie te ondernemen, het aanbrengen van een tweede waterdichte kit laag over de bestaande is geen goed idee. Wij gebruiken een professionele elastische kit met een schimmelwerende werking. Zodra een kit laag loslaat is er meestal al sprake van vocht of schimmel en dit kunnen wij eenvoudig verhelpen door het kozijn weer goed droog te maken, licht te schuren, opnieuw waterdicht te kitten en overnieuw te schilderen. Zo krijgt vocht, condens, en schimmel geen kans.

Voorbeelden:

Behandeling met kit :

Het verwijderen van kit, en het daarna weer aanbrengen van nieuwe waterdichte kit laag is een secuur klusje. De oude kit moet volledig worden verwijderd, eventuele schimmel en vocht moet worden verwijderd. Het is belangrijk dat na het verwijderen er geen kit resten achterblijven zodat de nieuwe kit rand goed aangebracht wordt. Alle regen die tegen de ruit aankomt rolt uiteraard naar beneden en scheuren of naden in de kit kunt u niet gebruiken.

Het voordeel van een goede professionele kit is dat het elastisch blijft zodra het is uitgehard. Dat zorgt ervoor dat het zeer geschikt is om kieren en naden tussen verschillende werkende materialen af te dichten.

Fred de Bruin

Meer weten?

Vraag ons dan gerust om een vrijblijvend advies. Het periodiek controleren van de kit randen van uw woning of object is een verstandig besluit omdat relatief eenvoudig kan worden vastgesteld of de kit laag moet worden vervangen. Is dit het geval dan geven wij u een vrijblijvende prijsopgave. Wij gebruiken uiterst professionele overschilderbare kitten op basis van polymeren zoals Hybersal .