MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

Theater de Maagd

Schilderwerk theather de Maagd Bergen op Zoom : Een opdracht voor het volledige schilderwerk zowel buiten als binnen die wij hebben mogen uitvoeren was dit theater in Bergen op Zoom. Werkelijk een schitterend klassiek pand met een oude historie wat thans dienst doet als theater. Voor dat het pand in gebruik werd genomen als theater deed het dienst als kerk. Juist dit maakt dat het pand een heel eigen unieke historie met zich meedraagt. Dit wordt gekenmerkt door authentieke ornamenten. Dat is onder andere te zien door de verschillende prachtig gerestaureerde glas-in-loodramen. In dit theater treden nu de grootste artiesten op en is dan ook meer dan 100 x per jaar volledig uitverkocht.

Het project

Een historisch pand vraagt een gerichte aanpak:

Een historisch pand als ‘de maagd’ vraagt natuurlijk een respectvolle behandeling met oog voor detail en kleuren. De restauratie en de door ons gebruikte materialen en kleuren zowel buiten als binnen dragen immers bij aan de beleving van een avondje uit. Een chique en vooral gezellige ambiance vraagt dan ook om een duidelijk advies, en een goed plan van aanpak. Wij zijn blij maar vooral ontzettend trots om zulke opdrachten toe te kunnen voegen aan onze bedrijf portfolio.

Een karakteristiek pand vraagt gewoon om een respectvolle behandeling.

Schildersbedrijf de Bruin

Oog voor het traditioneel kleurgebruik voor een monumentaal pand:

Het hoofddoel van het aanbrengen van verf van de buiten en binnenzijde van een pand als dit, is het aanbrengen van een beschermende laag, die weerstand biedt tegen kwalijke (weer) invloeden. Daarnaast hebben veel kleuren naast de factor bescherming natuurlijk ook een esthetische waarde die kan bijdragen aan de beleving van een historisch pand en de sfeer die dat teweeg brengt.

Traditionele verfkleuren

De fabrikanten en leveranciers van verf hebben gelukkig ook weer traditionele verfkleuren opgenomen in hun assortiment. Deze kleuren vinden hun oorsprong in de rijke traditie van het kleurgebruik in Nederland door de eeuwen heen, waardoor een klassieke uitstraling van een pand wat daar om vraagt kan worden bereikt.