MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

Restauratie Schuifpui

Schuifpui restauratie

Een iets kleiner (maar daarom niet minder belangrijk) project is de reparatie en restauratie van deze schuifpui. Door de jaren heen was het hout aangetast en op sommige plekken zelfs verrot. Hierdoor drong vocht en condens in de woning en ging de schuifpui niet meer soepel open en dicht. Tijd voor de restauratie van deze schuifpui !

Aanpak:

Op zoek naar de oorzaak….

Wij streven ernaar om deze schuifpui weer goed te repareren maar zijn ook altijd gedesinteresseerd naar de oorzaak. Immers alleen door deze oorzaak te behandelen wordt het probleem echt goed aangepakt. Meestal zijn de lager gelegen delen nog meer blootgesteld aan weersinvloeden en regenval…. enerzijds omdat de regel tegen het kozijn nu eenmaal naar beneden loopt , anderzijds omdat de regen op de harde ondergrond weer opspat tegen de onderkant van de schuifpui. Om dit goed te kunnen analyseren maken wij de schuifpui zover als nodig vrij van verf en verfresten. Vervolgens hebben wij het aangetaste hout verwijderd en met een impregneer middel behandeld, hierna hebben wij de rotte delen vervangen en behandeld met een speciaal vulmiddel.

Wij kijken altijd naar het gevolg maar ook naar de oorzaak … op deze manier kunnen wij een jarenlang goed blijvend resultaat garanderen,,,,

Fred de Bruin

Tot slot hebben wij de gehele schuifpui geschuurd en na meerdere grondlagen, meerdere lagen vochtregulerende verf met een UV- blocker aangebracht. Hierdoor wordt glansverlies voorkomen. Tot slot hebben wij de schuifpui waterdicht gekit.

Nu kan deze schuifpui er weer jaren tegen.