MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

Pleisterwerk plafond

Bij een klant in Schiedam hebben wij het pleisterwerk van het plafond hersteld. Op meerdere plekken in de woonkamer liet de pleisterlaag van het plafond los. Wij hebben eerst de oorzaak onderzocht. (dit bleek een lekkende leiding van enkele weken daarvoor geweest) Eerst is de woning daarom goed verwarmd en geventileerd. Meestal is de oorzaak van een losse stuklaag ook vocht of juist optrekkend vocht dat via de poreuze muur omhoog komt en doorslaat op de muur. Een gebrek aan goede ventilatie kan zeker ook een oorzaak zijn van loslatend stucwerk in de woning. Vochtplekken en loslatend stucwerk komen het meeste voor in de hoeken en langs de randen van het plafond zoals in dit geval.

Loslatende pleisterlaag op het plafond bij een klant in Schiedam

Vervolgens is het plafond goed nagekeken en zijn de losse lagen verwijderd, hierna is een speciale hecht primer aangebracht.

Hecht primer aangebracht…..

Hierna zijn de plekken opnieuw strak gestuct.

Na het aanbrengen van een nieuwe stuclaag….

Tot slot is het plafond behandeld met een voorstrijkmiddel , waarmee een zuigende werking tussen de onderlinge delen van het plafond is opgelost

Voorstrijkmiddel aangebracht….

Na deze behandeling moet het plafond echt even enkele dagen drogen, dit voorkomt dat ook de nieuwe verflaag of de pleisterlaag loslaat, ook omdat een nieuwe verflaag weer extra vocht met zich meebrengt. Maar zeer binnenkort kan deze klant weer jarenlang genieten van een prachtig strak wit plafond…..

Misschien vind je dit ook leuk ...